افتادگی نوک بینی بعد از عمل بینی

افتادگی نوک بینی پس از عمل به دلایلی مانند تکنیک جراحی نامناسب ، ساختار بینی و عدم مراقبت‌های پس از عمل رخ می‌دهد. دقت لازم در انتخاب یک جراح با تجربه و رعایت کامل مراقبت‌های پس از جراحی بینی می‌تواند از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کند. در صورت پایین آمدن نوک بینی با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین راه‌حل را ارائه دهد.

 

افتادگی نوک بینی بعد از عمل بینی - دکتر بهزاد شهرجردی

 

علل افتادگی نوک بینی پس از عمل

پایین آمدن نوک بینی بعد از عمل جراحی بینی (رینوپلاستی) تا حدی طبیعی است از این رو جراحان هنگام عمل ، زاویه نوک را کمی بالاتر در نظر می گیرند. اما برخی مواقع این افتادگی بیش از حد معمول می شود که می‌تواند به دلایل مختلفی بروز کند. از جمله عواملی مانند نوع پوست و مراقبت‌های پس از جراحی در این فرایند موثر هستند. در ادامه مهم‌ترین دلایل این مشکل را بررسی می‌کنیم:

تکنیک جراحی نامناسب

  • اگر حین عمل ، جراح بینی بافت‌های نگهدارنده و غضروف‌ نوک بینی را بیشتر از میزان نرمال برداشته یا ضعیف کرده باشد ، اسکلت بینی نمی تواند نوک آن را در جای خود ثابت نگاه دارد. عدم استفاده از تکنیک‌های تقویتی (مانند گرافت‌ها ) باعث کم شدن پایداری نوک بینی می شود. در جراحی بینی پهن و گوشتی ، جراحی به تکنیک‌های خاص و تقویتی نیاز دارد. اگر این نکات به صورت ویژه تری رعایت نشود ، افتادگی نوک بینی به دلیل ضعف ساختاری با شدت بیشتری رخ می‌دهد.

ضعف غضروف‌های بینی

  • زمانی که غضروف‌های نوک بینی به‌صورت طبیعی ضعیف بوده و پزشک از ابزارهای تقویت کننده استفاده نکند ، احتمال افتادگی و پایین آمدنه نوک بینی بیشتر خواهد بود. مشکل ضعف غضروف در بینی‌های گوشتی رایج تر است.

پوست سنگین و ضخیم

  • در افرادی با پوست ضخیم ( بینی گوشتی ) وزن و حجم زیاد پوست فشار بیشتری به غضروف‌های نوک بینی وارد آورده و باعث پایین آمدن آن می شود. جراحی بینی گوشتی باید به دست بهترین جراح بینی تهران انجام پذیرد.

 عدم استفاده از بخیه‌های تقویتی

  • علاوه بر گرافت‌ها (غضروف‌های تقویتی) به عنوان نگه داره ساختار بینی از بخیه‌های محکم نیز برای تثبیت نوک بینی استفاده می شود که چنانچه جراح از این بخیه های تقویتی به کار نبرد ، احتمال افتادگی نوک بینی پس از جراحی زیبایی وجود دارد.

فرایند طبیعی ترمیم و تغییر بافت‌ها

  • پس از عمل بینی ، بافت‌ها به شکل طبیعی دچار تغییرات می‌شوند. اگر پوست یا بافت‌های زیرین ، خاصیت ارتجاعی زیادی داشته باشند ممکن است به مرور دچار افتادگی شوند.

مراقبت‌های نادرست پس از عمل

  • ضربه زدن به بینی ، فشار آوردن به نوک بینی یا خوابیدن به صورت نادرست پس از عمل می‌تواند باعث تغییر موقعیت نوک بینی و افتادگی آن شود. از این جهت مهم است که دستورالعمل ها و پیشنهادات پزشک جراح خود را به دقت اجرا کنید.

خطای جراحی در تنظیم زاویه نوک بینی

زاویه مناسب بین نوک بینی و لب بالا معمولاً باید بین 90 تا 105 درجه باشد. اگر جراح این زاویه را بیش از حد تیز یا صاف تنظیم کرده باشد، افتادگی نوک بینی در آینده محتمل‌تر است.

پیشگیری از افتادگی نوک بینی

1. انتخاب جراح ماهر و با تجربه: یک جراح حرفه‌ای تکنیک‌های تقویتی لازم برای حفظ فرم نوک بینی را به کار می‌گیرد.
2. استفاده از گرافت تقویتی: در بینی‌های گوشتی یا غضروف‌های ضعیف، استفاده از گرافت‌ها ضروری است.
3. رعایت مراقبت‌های پس از جراحی: از وارد شدن ضربه به بینی جلوگیری کنید. به توصیه‌های پزشک در مورد نحوه خوابیدن و استفاده از چسب بینی توجه کنید.
4. صبر در ترمیم: نتایج نهایی جراحی بینی معمولاً تا یک سال بعد از عمل مشخص می‌شود ، زیرا تورم و تغییرات طبیعی ممکن است ظاهر بینی را تحت تأثیر قرار دهد.

درمان افتادگی نوک بینی پس از عمل

اگر افتادگی نوک بینی شدید باشد و نتایج جراحی را مختل کند ، ممکن است نیاز به جراحی ترمیمی (ریویژن رینوپلاستی) داشته باشید. در موارد خفیف ، ممکن است با تزریق فیلرهای موقت یا روش‌های غیر جراحی تا حدودی این مشکل اصلاح شود.

ترمیم افتادگی نوک بینی بعد از عمل چقدر امکان پذیر است؟

ترمیم پایین آمدن سر بینی پس از جراحی رینوپلاستی امکان پذیر است اما میزان موفقیت آن به شدت افتادگی ، علت اصلی و شرایط اولیه بینی بستگی دارد. جراحی ثانویه معمولاً به دو روش اصلی انجام می‌شود: جراحی ترمیمی (ریویژن رینوپلاستی) و روش‌های غیر جراحی موقتی. در ادامه جزئیات این موضوع بررسی شده است:

1. جراحی ترمیمی (ریویژن رینوپلاستی)

از گرافت‌های غضروفی (معمولاً از غضروف گوش یا دنده) برای تقویت نوک بینی استفاده می‌شود.
زوایای بینی با توجه به فرم صورت و نیازهای بیمار تنظیم می‌شوند.
موارد مناسب برای جراحی ترمیمی
افتادگی شدید نوک بینی که به ساختار کلی بینی آسیب زده است.
ضعف در غضروف‌های نوک بینی.
ایجاد زاویه نامناسب بین نوک بینی و لب بالا

2. روش‌های غیرجراحی (موقتی)

تزریق فیلر از جمله روش های غیر جراحی با هدف ترمیم بینی پس از جراحی اولیه است. در برخی موارد ، تزریق فیلر می‌تواند برای اصلاح افتادگی خفیف نوک بینی استفاده شود. این روش به صورت موقتی است و معمولاً بین 6 تا 12 ماه دوام دارد.
لیفت با نخ نیز از دیگر روش های کاربردی برای اصلاح نوک بینی می باشد. در موارد خفیف ، می‌توان از نخ‌های لیفت برای بالا بردن نوک بینی استفاده کرد. نتایج این روش نیز موقتی است و معمولاً بین 1 تا 2 سال ماندگاری دارد.

میزان موفقیت ترمیم افتادگی نوک بینی

در موارد خفیف روش‌های غیر جراحی مانند تزریق فیلر یا لیفت با نخ می‌توانند به‌خوبی افتادگی را اصلاح کنند.
در موارد متوسط تا شدید جراحی ترمیمی بهترین گزینه است و می‌تواند نتایج دائمی و طبیعی ارائه دهد.
انتخاب جراح مناسب نیز مهم است. موفقیت ترمیم به مهارت و تجربه جراح وابسته است. از این رو انتخاب جراحی با تجربه در رینوپلاستی و جراحی ترمیمی بینی به دلیل چالش های موجود آن مهم است.

دکتر بهزاد شهرجردی

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.